نشاني سازمان اردويي راهيان نور:
سه راه خرمشهر انتهاي بلوار قدس جنب مجموعه ورزشي اداره راه و ترابري- سازمان اردويي راهيان نور و گردشگري سپاه حضرت وليعصر(عج) خوزستان
تلفن تماس شبانه روزي: 3834101 (0611)
پایگاه اطلاع رسانی ستاد مرکزی راهیان نور: www.rahianenoor.com
کلام نور
من از این حرکت راهیان نور که چند سال است بحمدالله روز به روز در کشور توسعه پیدا کرده است بسیار خرسندم و این حرکت را حرکت بسیار با برکتی می دانم.
حضرت امام خامنه ای (مدخله العالی)
زیارتگاه های راهیان نور:
زیارتگاه طلائیه
این منطقه یکی از محورهای مهم عملیاتی در عملیات های خیبر و بدر می باشد. همچنین این منطقه کلیدی برای حفظ جزایر مجنون بوده است. بعد از جنگ نیز این مکان مقری جهت جستجوی پیکر مطهر شهیدان شد. روح معنوی در این منطقه که حاصل شهادت هزاران تن از رزمندگان اسلام در آن است، زبانزد خاص و عام است و آن را به دارالشفای زوارالشهدا تبدیل کرده است. با اینکه قرارگاه مرکزی راهیان نور جهت رفاه حال زوار تدابیر بسیاری را اندیشیده است ولی کم و کاست هایی در این زیارتگاه موجود می باشد که به طور خلاصه به آنها می پردازیم.
زیارتگاه پاسگاه زید
عملیات رمضان در تاریخ 22/04/1361 با هدف تصرف مناطقی از عراق آغاز شد. علت نامگذاری این عملیات مقارن بودن آن با ماه مبارک رمضان و لیالی مبارکه قدر بود. در این عملیات رزمندگان اسلام، لشکریان سفاک رژیم بعث عراق را تا عمق 25 کیلومتری مرز داخلی اش به عقب راندند. در این عملیات پاسگاه مهم و استراتژیک زید رژیم عراق به تصرف رزمندگان اسلام درآمد. اما سپاهیان اسلام در تثبیت و تحقق اهداف خود ناکام ماندند. این ناکامی عللی چون نداشتن تجربه در هجوم سراسری و گسترده جهت نفوذ به خاک عراق، تقویت حس ملی گرایی و عصبیت قومی در سربازان عراقی و همچنین استفاده از شیوه های جدید دفاعی از سوی جبهه دشمن بود. با توجه به میزان اهمیت این منطقه و قابلیت بالقوه تاثیرگذاری آن بر روح و ذهن نسل جوان می بایست هرچه سریعترکمبودهای عمرانی و تجهیزاتی این مکان برطرف گردد.
زیارتگاه اروند
عملیات والفجر 8 در این مکان و در ساعت 22 مورخ 20/11/1364 با رمز مقدس یا فاطمه الزهرا(س) با هدف تصرف کامل فاو در منطقه ای به وسعت 800 کیلومتر مربع آغاز شد. پیروزی در این عملیات و فتح فاو، موازنه نظامی- سیاسی جنگ را به میزان قابل توجهی به نفع ایران تغییر داد.
سرانجام پیروزی های حاصله در این عملیات منجر به ان شد که شورای امنیت در پیش نویس قطعنامه گامی به سوی خواسته های ایران بردارد. علیرغم تلاش های بی وقفه قرارگاه مرکزی راهیان نور در برپایی نمایشگاه های متعدد و گوناگونی چون نمایشگاه عفاف و حجاب و ... مسائلی در رابطه هرچه بهتر کردن سرویس دهی به زائرین و رفاه حال آنان می باشد که بازگو کردن آنها و رسیدگی به آنها امری ضروری است.
زیارتگاه دهلاویه
روستایی است در غرب سوسنگرد که در جریان هجوم دشمن پس از 10 روز دفاع سرسختانه در تاریخ 24/7/1359 اشکال شد.
در طی عملیات هایی، شهید غیور اصلی و رزمندگان ستاد جنگ های نامنظم به فرماندهی شهید چمران تلاش هایی برای آزادسازی مناطق اشغال شده انجام دادند. سرانجام در تاریخ 27/6/1360 در عملیاتی به نام آیت ا... مدنی(اولین شهید محراب ) دهلاویه آزاد شد.
در نزدیکی روستای دهلاویه یادمانی معروف به زیارتگاه دهلاویه واقع شده که محل شهادت دکتر مصطفی چمران(وزیر دفاع و نماینده مجلس) به همراه تنی چند از همرزمانش می باشد و در ایام راهیان نور، روزانه محل زیارت و بازدید هزاران نفر از زوار الشهدا می باشد.
زیارتگاه چزابه
چزابه نام منطقه ای است در 17 کیلومتری شمال غربی شهرستان. این منطقه از غرب به نوار مرزی ایران و عراق منتهی می شود. این منطقه به علت قرارگیری هور و تپه های رملی یک گلوگاه محسوب می شود و به دلیل قرار داشتن در مسیر دستیابی به شهرستان سوسنگرد از موقعیت ویژه ای برخوردار است. این معبر یکی از 5 معبر اصلی هجوم عراق به ایران بود. این تنگه در تاریخ 31/6/1359 مورد تهاجم دشمن قرار گرفت و تا 8/9/1360 که طی عملیات طریق القدس آزاد شد در دست دشمن بود. این منطقه طی درگیری های شدید نهایتاً با وارد شدن چهار گردان از سپاه و دو گردان از ارتش به طور کامل آزاد شد در جریان عملیات خیبر به منظور فریب دشمن در این تنگه طی عملیات ایذایی والفجر 6 متاسفانه 400 نفر از رزمندگان اسلام مفقود الاثر شدند. که هم اکنون یادمان شهدای چزابه در این مکان مقدس پابرجاست. این مکان نیز مانند اکثر مناطق عملیاتی مورد بازدید زائرین راهیان نور دارای کمبودهایی است که امید است این کمبودها برطرف گردد.
زیارتگاه فکه
این منطقه در شمال غرب استان خوزستان قرار گرفته است فکه از شمال به منطقه چنانه، از غرب به خط مرزی و از جنوب به تنگه چزابه و بستان محدود می شود منطقه رملی و شن های روان است این منطقه مزین به خون پاک شهیدان عملیات های والفجر مقدماتی ، والفجر یک، ظفر چهار و عاشورای سه می باشد. فکه نیز از مناطق باصفای کربلای ایران می باشد که خون سرداران شهید چون حسن بقایی، مجید باقری و نیز مقتل سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی و شهدای بزرگوار تفحص، شهیدان محمود وند ، پازوکی، شهدای معروف کانال کمیل و حتظله به معنویت آن افزوده است . اگر چه قرارگاه مرکزی راهیان نور هرساله با زحمات بسیار مایحتاج زائرین به این منطقه نورانی را تهیه و محیا می سازد ولیکن کمبودهایی در برخی بخش ها به چشم می خورد که رفع آنها ضروری و موجب هر چه بهتر شدن سرویس دهی به زائران می گردد.
زیارتگاه گمبوعه
این منطقه که پوشیده از پوشش گیاهی بوده و هست از دوران استعمار انگلیس و روسیه با مقاومت های مردمش و رشادت های ایشان جایگاه خاصی در مقاومت های مردمش و رشادت های ایشان جایگاه خاصی در مقاومت و ایثارگری داشته. این منطقه در طول دفاع مقدس جایگاه استتار و مقاومت مردم شهید پرور بود که متاطفانه طی هشت سال دفاع مقدس مقادیر زیادی از پوشش های کیاهی ان از بین رفت که پس از اتمام جنگ بخش های زیادی بازسازی و نهالکاری شد. یادمان شهدای گمبوعه به دستور حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) در کنار قبور متبرکه شهدای این منطقه ساخته شد که امروزه یکی از مناطق مورد بازدید زائران راهیان نور می باشد. که این منطقه نیز مانند بسیار از مناطق دارای کاستی هایی می باشد که باید به لطف و کوشش مسئولین از بین رود.
زیارتگاه شلمچه
زیارتگاه شلمچه در15 کیلومتری خرمشهر ودر منطقه صفر مرزی واقع شده است.این مکان محل اجرای عملیات کربلای 4 با رمزمبارک یارسول الله(ص)وعملیات بزرگ وغرور آفرین کربلای 5 بارمز مقدس یا فاطمه الزهرا (س)می باشد. عبور رزمندگان اسلام از استحکامات شرق بصره در این عملیات به همه جهانیان فهماند که پیروزی رزمندگان اسلام در هر وضعیتی ممکن است و هیچ مانعی نمی تواند سد راه رزمندگان اسلام شود. ریختن خون هزاران شهید در عملیات های کربلای 4و5 دراین خاک تفحص صدها تن شهید و به خاکسپاری چندین تن از شهدای گمنام در محل زیارتگاه و اولین سفر نمادین نوروزی پرخیر و برکت مقام معظم رهبری (مدظله العالی)در سال1374 به شلمچه معنویت ،صفا و روح عجیبی بخشیده است.این مکان هر ساله بیشترین سهم زائر الشهدا را دارد.قرارگاه مرکزی راهیان نور نیز با برنامه ریزی دقیق ، فضا سازی،بازسازی صحنه ها و مناطق زمان جنگ و استقرار راویان مجرب موجبات فرهنگ سازی درست و استفاده بیش از پیش زوار را فراهم می کند. ولی در عین حال کاستی ها و مشکلاتی در این زیارتگاه معنوی وجود دارد که رسیدگی به آن ها جهت رفاه حال زائران و هر چه بیشتر سود جستن از اینگونه سفرها الزامی است.
زیارتگاه هویزه
شهر هویزه در 10 کیلو متری جنوب سوسنگرد، مرکز یکی از بخش های دشت آزادگان است.دشمن غاصب درآغاز جنگ تحمیلی با اشغال شمال و شرق هویزه عملاً آن رامحاصره کرد. در عملیات هویزه در تاریخ 15/10 /1359 رزمندگان اسلام از این منطقه نفوذ کرده و به محل استقرار دشمن در جنوب کرخه کور هجوم بردند و 800 نیروی عراقی را اسیر کردند. اما با شروع پاتک های دشمن نیروهای خط مقدم عملیات که گروهی از پاسداران هویزه ،حمیدیه و اهواز و گروهی از دانشجویان پیرو خط امام بودنددر محاصره قرار گرفتند و گروهی از آنان از جمله سید محمدحسین علم الهدی فرمانده سپاه هویزه به شهادت رسیدند. در عملیات بیت المقدس(اردیبشت 61) منطقه هویزه آزاد شده و پیکرپاک این شهدای عزیز در مکانی که امروز به عنوان زیارتگاه شهدای هویزه ، میزبان زایرین می باشد کشف شد.امید است با عنایت پروردگار وبذل توجه مسئولین کاستی های موجود در این مکان مقدس برطرف شود.
بیمارستان صحرایی امام علی (ع)
این بیمارستان یکی از مجهزترین و مهم ترین بیمارستان های صحرایی زمان جنگ بوده که در 10 کیلومتری شمال شرق آبادان واقع بوده است .
این بیمارستان در سال 1365 به منظور پشتیبانی از عملیات کربلای 4 توسط مهندسین قرارگاه خاتم الانبیاء ساخته شد.این بیمارستان با تمام توان تا پایان جنگ به فعالیت خود ادامه داد و تا آن زمان نقش مهمی در پذیرش مجروحین عملیات های بسیاری مانند کربلای 4 و 5 و 8 بیت المقدس 7 و ....داشت .این بیمارستان هم اکنون در ردیف آثار ملی قرار دارد که متاسفانه دارای نواقص و کمبود هایی در زمینه امکانات و تجهیزات رفاهی برای زائرین و بازدیدکنندگان آن می باشد که امید است این نواقص و کمبودها برطرف گردد.
زیارتگاه فتح المبین
پس از 18 ماه از آغاز جنگ، توازن قوا به سمت برتری رزمندگان اسلام در حال تغییر بود و به همین دلیل فرماندهان نظامی آزاد سازی سریع سرزمین های اشغالی را در برنامه های خود منظور کردند و عملیات فتح المبین که نام آن با تفعل به قرآن کریم و از آیه شریفه (( انا فتحنا لک فتحامبینا)) اخذ شده بود با هدف آزادسازی جنوب غربی کشور انهدام نیروهای دشمن و آزادسازی جنوب غربی کشور انهدام نیروهای دشمن و آزادسازی سایت های 4 و 5 طرح ریزی و در بامداد روز دوم فروردین سال 1361 با رمز مقدس یا فاطمه الزهرا(س) آغاز شد. عملیات پس از 8 روز مقاومت و هجوم با موفقیت به پایان رسید. با پیروزی این عملیات و تحقق بخش عمده ای از اهداف یاد شده موقعیت سیاسی – نظامی کشور در وضع جدیدی قرار گرفت و این نگرانی در دولت های مرتجع و کشورهای غربی پدید آورد که جمهوری اسلامی ایران با پیروزی در این عملیات معادلات موجود در جنگ را به نفع خود تغییر خواهد داد.
با توجه به حائز اهمیت بودن این زیارتگاه و نبود برخی امکانات رفاهی و سازمانی جهت هر چه بیشتر شدن بهره برداری معنوی از آن همکاری و مسئولین را می طلبد تا با تلاش و کوشش این زیارتگاه را به بهترین نحو تجهیز و تامین نماییم .
بیمارستان صحرایی امام حسین (ع)
این بیمارستان در کیلومتر 7 جاده شهید شرکت قرار دارد این بیمارستان صحرایی بیمارستان در سال 1361 ابتدا به صورت سوله هایی با آهن و پلیت ساخته شد که بعدها و همزمان با عملیات کربلای 4 بیمارستانی بتنی و با مساحت 3551 متر مربع در کنار آن احداث شد و به بهره برداری رسید.این بیمارستان با استتاراصولی و مصالح بومی قابلیت مقاومت در برابر بمب باران و حملات موشکی را دارا بود.این بیمارستان دارای 1450 پزشک و 120نفر کادر اداری بود که از نظر تجهیزاتی کاملاً پیشرفته و کار آمد بود.مناطق تحت پوشش این بیمارستان بسیارند که می توان به عنوان نمونه به شلمچه ،زید، کوشک ، طلاییه و ... اشاره کرد .این بیمارستان یک بار تا مرز سقوط پیش رفت که با رشادت های سربازان اسلام حفظ شد. این بیمارستان به لحاظ ساختاری و سابقه خدماتی و محل عروج بسیاری از شهیدان از جایگاه ویژه ای در میان مناطق تحت بازدید زائرین راهیان نور قرار دارد دارای کمبود های می باشد که امید است با همکاری مسئولین هر چه زود تر این کمبود ها رفع گردد.
بیمارستان صحرایی امام حسن (ع)
این بیمارستان در 7 کیلومتری جنوب شرق شهر بستان و در شرق جاده بستان – سوسنگرد و در نزدیکی پل سابله قرار دارد . این بیمارستان یکی از بزرگترین بیمارستان های احداث شده توسط مهندسین قرارگاه خاتم الانبیاء می باشد که در سال 1366 ساخته شد. این بیمارستان استفاده های بسیاری داشت و کمک های شایانی در دوران جنگ به رزمندگان اسلام داشت که از مهمترین آن ها می توان به عملیات های ایذایی هورالهویزه و محور بستان و ... اشاره کرد .اداره این بیمارستان با بهداری رزمی جنوب قرارگاه کربلا بود. این بیمارستان مجهز در پایان جنگ به دلیل تغییر محور جنگ از جنوب به غرب چندان مورد استفاده قرار نگرفت و هم اکنون محل بازدید بسیاری از زائرین راهیان نور می باشد که متاسفانه نیازمند تخصیص بعضی امکانات می باشد که امید است این امکانات هر چه زودتر در اختیار این مکان زیارتی قرار گیرد.